Over Kingdom Ministries

Anthon & Joke van der Laak zijn de grondleggers en leiders van de stichting Kingdom Ministries. Zij hebben elkaar ontmoet op de Middelbare Theologische Opleiding van “In de Ruimte” in Soest. Sinds 1975 zijn ze getrouwd. Even zo lang staan zij als echtpaar in de bediening van de Heer. Anthon en Joke hebben 4 kinderen, 7 kleinzonen en 1 kleindochter.

De verkondiging van het evangelie van het Koninkrijk is iets dat altijd op hun hart heeft gelegen. God heeft hen getraind op verschillende plaatsen in de wereld. Ze verlangen om hun veelzijdige ervaring door te geven aan anderen. Daardoor zijn ze een vader en moeder voor velen. Hun onderwijs is inspirerend, duidelijk en praktisch navolgbaar.

Na hun periode aan het MTO in Soest hebben ze 8 jaar via de Overzeese Zendings Gemeenschap gewerkt op de Filippijnen. Na terugkeer in Nederland is Anthon 6,5 jaar werkzaam geweest als docent Godsdienst en Maatschappijleer aan de Christelijke M.T.S. in Leiden. Hier heeft hij ook leiding gegeven aan een aantal onderwijsvernieuwende projecten, Ook organiseert Anthon sinds 1990 mannenconferenties.

Daarnaast zijn beiden intensief betrokken geweest bij de Evangelische Christen Gemeente in Rijnsburg, waarvan zij 20 jaar lid zijn geweest. Van 1994 – 1998 zijn Anthon en Joke werkzaam geweest op het conferentiecentrum De Bron in Dalfsen als conferentiecoördinators. Bovendien werkten zij als voorgangerechtpaar in dienst van De Bron Fellowship.

Naast bestaande conferenties hebben zij nieuwe conferenties opgezet in het kader van het vernieuwende werk van de Heilige Geest, o.a. “Koninkrijk van kracht”: de persoon en het werk van de Heilige Geest. Daarnaast zijn zij van 1991 -1997 betrokken geweest bij het werk van Psalmody International. Dit is een internationaal netwerk met scholen in 45 landen over “Lofprijs & aanbidding als levensstijl”, waarvan Anthon nationaal coördinator is geweest. Ook hebben ze verschillende gemeentes helpen starten.

Al hun opgedane kennis in organisatie, onderwijs, pastoraat, training, voorgangerschap etc. heeft ertoe bijgedragen dat zij momenteel door God gebruikt worden om voorgangers en leiders wereldwijd te bemoedigen en te trainen in o.a. Rusland, Azie, Litouwen, Wit-Rusland, Zimbabwe, Uganda en ook Nederland.

In Nederland organiseren zij nog steeds toerustingsseminars, mannenconferenties, en houden zij spreekbeurten in gemeenten. Door de krachtige prediking over verlossing, genezing en bevrijding hebben zij velen tot Jezus zien komen, genezen en bevrijd zien worden. Zij leven fulltime in de bediening van de Heer dat betekent dat zij voor hun onderhoud afhankelijk zijn van giften en de opbrengsten van spreekbeurten en seminars.

Zij geloven dat Gods werk gedaan op Gods manier, nooit Gods voorziening zal missen.