Kingdom Ministries is sinds 2018 actief in Oeganda met onze Kingdom Leadership Training. Tijdens onze bezoeken zijn wij betrokken geraakt bij “Plant a Smile”, een christelijke basisschool in Kamuli, Oeganda. Een prachtig mooi project waarvan de vruchten al zichtbaar zijn, maar waar momenteel een groot probleem voor de continuïteit ligt.

Het starten van niet-overheidsscholen heeft in Oeganda geleid tot corruptie. Sommige van deze scholen rekenen hoge kosten voor ouders, maar leveren slecht onderwijs en hebben slechte condities in klaslokalen en slaapvertrekken. Hierdoor heeft de overheid de scholen die wél betrouwbaar zijn recent een pakket voorwaarden en regels opgelegd die veel geld kosten.

De “Plant a Smile” school heeft deze voorwaarden en regels ook opgelegd gekregen en zit inmiddels in een 21 dagen uitstel periode om alle zaken in orde te krijgen. Niet alle onderdelen kunnen zij momenteel aan voldoen vanwege te weinig geld. En daarvoor hopen wij dat onze achterban betrokken kan en wil zijn. Wij zijn gestart met dit crowdfunding project om op korte termijn het benodigd bedrag op te halen, zodat de school de aanschaf en aanpassingen kan realiseren en continuïteit gewaarborgd is.

Wat is nodig?

 • Afwerking 8 klaslokalen: 30 metalen raamkozijnen, 12 deuren en storten betonnen vloer.
  € 825,- per lokaal, € 6600,- totaal
 • Inrichting klaslokalen: 32 schoolbanken.
  € 30,- per bank, totaal € 960,-
 • Beveiliging terrein: deels gaas en deels muur.
  € 2075,- totaal (donatie voor ontvangen)
 • Aanpassingen slaapvertrekken interne leerlingen
  Wastafels en douches: € 750,-
  20 stapelbedden, € 95 per stuk (inmiddels al 10 gedoneerd!)
  40 opbergkisten voor de kinderen hun persoonlijke spullen met slot: € 10,- per stuk
 • Speeltoestellen voor de kleuters (verplicht): €1350,-

Totaal benodigd voor het project: € 13085,-
Investeert u mee?