Getuigenis Meddy Kitakuffe

Hoe en waarom is het allemaal begonnen

Zonder te beseffen wat God van plan was is deze beweging geïnspireerd door mijn eigen verhaal. Mijn vader had drie kinderen – waaronder ikzelf – van drie verschillende vrouwen. Dit leidde gedeeltelijk tot zijn vroege dood. Hij was pas 26 toen hij zelfmoord pleegde na een misverstand met een vrouw. Ik was toen drie jaar oud.

Op 10-jarige leeftijd werd ik naar een ander gezin gebracht, geleid door een polygame vader. Hij had 4 vrouwen. De vrouwen vochten bijna dagelijks, en de kinderen ook. Ze namen hun toevlucht tot hekserij, omdat er competitie was om aandacht van de man. Als gevolg hiervan stierven de meeste van hun kinderen aan hekserij en vergiftiging. De situatie was eenvoudigweg ondraaglijk voor mij in dit gezin en ik wist dat ik een baan moest zoeken. Toen ik vijftien was, vertrok ik naar de stad – Kampala. Een zekere man, een alleenstaande vader van vijf kinderen, nam me mee naar zijn familie om hun huisknecht te zijn. Ik leerde later dat hij ruzie had met zijn vrouw en dat ze hem had verlaten. Ik werd in dit gezin zwaar misbruikt omdat het werk te zwaar voor mij was. Ik had de zorg voor alle kinderen, van wie er twee ouder waren dan ikzelf. Mijn baas had de kinderen verwend en kon het niet uitstaan ​​om iemand te zien die hen bestrafte voor een vergrijp. Hij zou zelfs zijn alcohol met hem delen.

Op een dag gingen deze kinderen naar de club en kwamen ze terug in de vroege uren van de ochtend. Ik was vergeten om suiker voor hun te halen uit de kamer van hun vader, zoals ik gewoonlijk deed wanneer ze naar de club gingen. Ze stortten ze zich op me in en sloegen me tot ik bewusteloos was. Later stierf hun vader aan aids. De kinderen pikten ook HIV op en ze stierven allemaal.

Ik ben opgegroeid zonder een goed voorbeeld van een vader. Mijn opvoeding begon op een keerde manier.  Mijn geestelijk leiders waren ook geen goede vaders voor hun eigen kinderen, sommige van hun van verschillende vrouwen. Ik had ook kinderen voordat ik mijn huidige vrouw ontmoette. Ze kwam uit een goed gezin met een goede vader en moeder. Ik had veel ruzie met mijn vrouw terwijl ze me alleen maar probeerde mij te helpen meer te weten te komen over de rol van een vader en een echtgenoot. Ik was als voorganger een geestelijke vader voor velen, maar vandaag weet ik dat ik hen alleen maar op een dwaalspoor bracht. Mijn eigen zoon vertelde mijn vrouw ooit dat hij niet wilde dat zijn vrienden op school wisten dat hij de zoon van een voorganger was.

Tijdens deze weg naar herstel, ontmoette ik Papa Anthon van der Laak uit Nederland, die mijn leven veranderde. Ik heb zoveel van hem geleerd, wat me ertoe aanzette om naar de radio te gaan met de volgende boodschap: “ZET JE HUIS OP ORDE”. Ik wist dat dit is wat God wilde dat ik deed. Ik werd bevestigd door de reacties van de mannen op het radioprogramma. Eén beller zei dat als er maar 100 mannen waren die deden wat ik aan het doen was, Oeganda gered zou worden. Een andere beller zei dat elke donderdag van 20.00 tot 21.00 uur hij met zijn vrouw en kinderen rond hun radio zaten om het programma te volgen. Een andere beller suggereerde dat ik deze boodschap naar alle grote radiostations in Oeganda zou brengen. Toen we de mannenconferentie organiseerden, kwamen meer dan 1300 mannen, inclusief moslims, lokale leiders, zakenmensen en mannen van alle sociale klassen. Dit is zeldzaam in Oeganda, vooral als het onderwerp niet over geld gaat. Er wordt nog steeds over gesproken in Kamuli en de omliggende wijken.

Mijn verhaal is slechts een van de miljoenen verhalen van vaders in Oeganda. Het familieprobleem in Oeganda is groter dan ik aankan. Maar ik weet God ons een opdracht heeft gegeven om het hart van de vaders terug te voeren naar de kinderen, anders verandert er niks in mijn land. Dan blijven we weeskinderen voortbrengen, dan blijven we in onze armoede, dan is ons land verloren. We verlangen om deze boodschap via radio en tv-stations in heel Oeganda te brengen.

Helpt u ons om dit mogelijk te maken?

Meddy Kitakuffe

Op 31 augustus is er een vrouwendag met mogelijk 3000 vrouwen en op 7 september een mannen dag met mogelijk 2500 mannen. Dit alles in geloof

Stichting Kingdom Ministries werkt samen met Pastor Meddy Kitakuffe die een Bisschop is over 16 gemeenten. Als stichting zorgen we voor verantwoord rentmeesterschap zodat alle giften bestemd voor “Put your house in order” gebruikt worden. U kunt giften overmaken op NL58INGB0007821056 t.n.v. Kingdom Ministries ovv Uganda. Als ANBI zijn uw giften aftrekbaar van de belasting.