Putting your house in order

Uganda heeft 8 miljoen weeskinderen. Vele organisaties zetten zich ervoor in om voor deze kinderen te zorgen. Maar er veranderen niets aan de oorzaak van het probleem. Hongersnoden, oorlogen en de aidsepidemie hebben generaties vaderloze mensen voortgebracht. Hoe lang gaat dat nog door?

Kingdom Ministries doet er iets aan. In Oeganda komt er een beweging op gang. Waar God ons gebruikt om de harten van de vaderen te doen terugkeren naar de kinderen.

Making the hearts of father’s return to their children .

In april 2018 zijn we in Oeganda met een leiderstraining begonnen. De impact heeft harten van leiders dusdanig verandert waardoor de senior pastor van Grace Tabernakel ertoe gebracht werd om via de lokale radio in Kamuli district mannen op te roepen om hun huis op orde te brengen. Vanuit zijn eigen verandert leven geeft hij onderwijs over identiteit, adoptie, liefhebben en het goede voorbeeld geven aan kinderen. (bekend van ManArise)

Afgelopen Mei spraken we op de eerste Mannenconferentie in Oeganda.  Ruim 1300 mannen uit alle lagen van de bevolking en ook alle godsdiensten kwamen bij elkaar. Moslims- en christenmannen zaten naast elkaar om te horen dat hun zonen en dochters vaders nodig hebben om emotioneel en mentaal gezond op te groeien.

  • Waar mannen de moeder van hun kinderen eren.
  • Waar mannen verantwoording nemen voor elk kind dat ze op de wereld gezet hebben.
  • Waar vaders hun kinderen onvoorwaardelijk liefhebben.
  • Waar mannen hun kinderen leren grenzen te respecteren.
  • Waar kinderen leren wat een gezonde liefdevolle aanraking is.
  • Waar mannen bewust hun kinderen helpen op te groeien naar volwassenheid

Waar jonge mannen leren door het voorbeeld van hun vader hun vrouw lief te hebben en trouw te zijn aan hun vrouw en het gezin. Dit zijn universele waarden die door God de schepper van de mensheid gegeven zijn. Geen preken maar onderwijs, handvatten geven. Het resultaat was ontroerend toen de mannen aan blok opstonden omdat ze de vader willen worden die hun kinderen nodig hadden. Ze weten dat het niet goed gaat, ze willen anders.

De vraag is naar meer onderwijs. Op 31 augustus is er eerst een vrouwendag in Kamuli. Men verteld ons dat de verwachting is 300-3500 vrouwen. Dan 7 September hebben we opnieuw een mannendag. Verwachting is 2500-3000 mannen. Nu al komen er vragen uit andere delen van Oeganda of we daar ook niet kunnen komen.

Kingdom Ministries partnered met Grace Tabernacle. Dat betekend ook financieel  mee zaaien. De begroting voor twee conferentie dagen van vrouwen en mannen is met mobilisatie, 12 radioprogramma’s,  geluid, tenten voor bescherming tegen de zon, 3500 stoelen en een lunch (denk aan 500 kilo rijst, Matoke, 4 koeien, groenten, etc. etc.) slechts   € 17.000,- . Kingdom Ministries neemt daar € 7000,- voor onze verantwoording.

Help je mee om vaders en moeders (op) te voeden, handvatten te geven waardoor de opgroeiende generatie niet langer vaderloos is. We ervaren dit als een open hemel die God ons geeft, maar we hebben jullie nodig om dit land aan de wortel herstel te bieden. “Breng je huis op orde”