CHENGDU, China – Kerk gesloten? Dan de straat maar op!

CHENGDU, China – Kerk gesloten? Dan de straat maar op!

11 September; Leden van een huiskerk in China namen onlangs het evangelie op straat nadat de regering hun niet-geregistreerde kerk had gesloten, laten videobeelden zien.

Een video die op zondag is gedeeld door Christopher Gregory van de organisatie China Missies toont aan dat christenen zich verzamelen in het openbare park om te zingen, te prediken en te bidden. Soms lopen ze over trottoirs, spelen ze muziekinstrumenten en zingen ze lof voor God, zoals ‘Niets dan het bloed van Jezus’, en soms komen ze bij elkaar om de prediking van het woord te horen.

Sommige clips laten een kerkleider zien die zijn Bijbel in de ene hand en een microfoon in de andere hand houdt, terwijl een andere man een luidspreker boven zijn hoofd houdt voor versterking. Andere clips laten leden zien die hardop bidden in het park, soms stilstaand en soms terwijl ze in de open lucht lopen.

Gregory vertelde Christian News Network dat de kerk zowel de ochtend- als avonddienst buiten hield op zondag, en de voorganger werd daarna gearresteerd, maar is nu vrij.

“De lokale autoriteiten sloten vorige week een huiskerk in Chengdu, dus ze dachten dat dat het einde was – dat was het niet,” deelde Gregory op sociale media. “De mensen brachten het evangelie op straat en begonnen met kerkdiensten in de parken, terwijl de autoriteiten verbijsterd aankeken zonder te weten wat ze moesten doen.”

“Voor de eerste keer zeggen mensen in heel China ‘NEE!’ Tegen wat de communistische partij wil – controle, ‘schetste hij. “Controle over wat ze kunnen doen, wat ze kunnen geloven, waar ze naartoe kunnen gaan, wat ze kunnen zeggen. Het is nog een teken dat hier in China iets vorm begint aan te nemen, de roep om democratie! De roep om vrijheid! ”

De video, die meer dan 43.000 keer werd bekeken, heeft gediend als een overtuigende en nederige herinnering aan degenen in het Westen. https://www.facebook.com/chrislgregory/videos/10215424759109845/

“Het is echt verbazingwekkend hoe bereid en moedig de Chinese kerk is om de regering te trotseren en het evangelie te prediken, wetende dat ze ervoor gedood kunnen worden, terwijl de Westerse kerken te bang zijn om op te staan tegen zijn vervolgers, en zich in plaats daarvan aan de wereld conformeert” schreef een kijker.

“Vervolging heeft de Chinese Kerk alleen maar groei gebracht. Glorie aan God, “sprak iemand in verwondering

“Prijs God. Je kunt God niet beperken! Probeer hem de mond te snoeren en HIJ  wordt GROTER buiten de 4 muren! “Riep een derde uit.

Volgens de organisatie China Aid moeten kerken in China die bij elkaar willen komen voor de eredienst, zich registreren bij de Three-Self Patriotic Movement, de enige officieel erkende protestantse kerk in China, en zelfs dan mogen ze alleen bijeenkomsten houden in gebouwen die onder controle staan van de overheid.

“Omdat de meeste van deze kerken de opdracht krijgen om loyaliteit te betuigen aan de Communistische Partij en de Chinese staat en vaak propaganda geven over de leerstellingen van de het communisme kiezen veel trouwe religieuze aanhangers ervoor om buiten het officiële religieuze systeem elkaar te ontmoeten, in groepen die bekend staan als huis kerken of ondergrondse kerken, “legt China Aid uit.

Het is echter illegaal om een kerk te organiseren buiten registratie bij de Drie Zelf Beweging, en degenen die dit doen zijn vaak onderworpen aan detentie, arrestatie of opsluiting. De handhaving verschilt van provincie tot provincie.

Veel kerken zijn ook overvallen door overheidsfunctionarissen en de naam en/of de kruisen zijn uit hun gebouwen gesloopt. Sommige zijn onder overheidstoezicht geplaatst of helemaal hebben geen toegang  meer tot hun eigendom.

“De regering probeert alles wat met het christendom te maken heeft de mond te snoeren van degenen die beweren dat het christendom hun geloof is. China wordt geconfronteerd met innerlijk verzet en zij zien deze groei van gelovigen als een teken van het verliezen van hun greep op de samenleving, “legde Gregory uit.

“Bid voor China,” spoorde hij aan. “Bid voor elke kerk in China, zowel door de staat gesanctioneerde als niet-geregistreerde (huiskerk). Maar bid hier voor verandering, bid dat het evangelie de harten van mensen bereikt, zodat er echte verandering kan komen, dan zullen we een opwekking in China zien. ”

Bron: Christian News Network By Heather Clark onSeptember 11, 20