Kingdom Leadership Training in Oeganda

Kingdom Leadership Training in Oeganda

Afgelopen week was de start van de eerste Leadership Training in Oeganda.  Een leider die al 20 jaar in het land woont zei; de Oegandese kerk is corrupt, en ja er is veel wat verkeerd gegaan is. Dan is het een enorme uitdaging om leiders te trainen zodat ze gezond worden in hun doctrine; gezond in hun karakter waardoor er gezonde gemeente ontstaan.

Met 30 leiders op een mooie locatie. Wat een enorme honger was er. Een vriend zei; ze likten zelfs hun bord af. Wat heerlijk als je les mag geven aan voorgangers, oudsten, jeugdleiders etc. die zo’n geestelijke honger hebben. Bisschop Meddy Kitakuffe was eenmaal de beroemdste spreker in het land, radio en televisie etc. . Wonderen en tekenen vonden plaats, zelfs doden stonden op. Maar zoals hij getuigde; Toen kwam de crisis. Het was niet het gebrek aan competentie, maar aan karakter wat uiteindelijk mij in een crisis bracht. Dankzij de genade van God heb ik veel mogen leren en gebruikt God mij nog steeds. Mijn eigen mensen hebben de verandering in mij gezien. Wat ben ik dankbaar voor het onderwijs dat we nu krijgen. Dit had ik 16 jaar geleden moeten hebben. Dan had ik mijn eigen valkuilen herkend, waren er minder pijnlijke fouten gemaakt. Als leider van Grace Tabernacle is hij de uitdaging aangegaan om 30 mensen op een conferentie centrum bij elkaar te brengen. Samenkomen in een kerk is te onrustig en leid enorm af. Maar deze locatie kost meer maar hij wil niet naar de buitenlander opzien maar God vertrouwen voor de kosten. In december gaan we de 2e van de in totaal 4 trainingen weken beginnen. Bidt dat de transformatie doorzet.  Dieper besef van Identiteit, het zoonschap. Ervaren van de onvoorwaardelijke liefde van God. Leiders die wandelen in integriteit en transparantie als rolmodellen voor de gelovigen die ze voorgaan.