Het lijkt zo oneerlijk

Vele keren als leiders, voelt het zo oneerlijk als we alles geven om anderen te helpen zonder veel terug te ontvangen.

Maar dit is de aard van het christelijk leven – om anderen lief te hebben en aan hen te doen wat u zou willen dat ze u ook zouden doen.  (Lukas 6:31). Dit is de aard van de dienstbaarheid. In het bijzonder is dit de aard van de dienend leiderschap – niet om gediend te worden, maar om te dienen (Mattheus 20:28). Dit is de kruisweg – om onszelf te verliezen zodat anderen winst behalen (1 Petrus 2: 20-21).

Het is inderdaad niet eerlijk, maar het is het ware christelijke leven en ware christelijk leiderschap. Dit is wat God ons heeft geroepen om te doen. En als we dit doen, ontvangt Hij het als een liefdesdaad aan Hem! Het is pijnlijk in dit leven. Maar het brengt eeuwige eer aan Hem en aan ons (1 Petrus 1: 6-7). En het is de weg – de enige manier – in het diepere gaan met  God.

(Geplaatst met toestemming van Healthy Leadership™)