Hoe ga je eindigen; Falen

Veel leiders hebben moeite met het (h)erkennen van hun succes. Ze vergelijken zichzelf met andere leiders en gemeenten. Vergelijken produceert twee uitkomsten.

  1. Je denkt dat je beter bent, wat resulteert in overmatige trots.
  2. Je hebt het gevoel dat je niet succesvol bent wat een gevoel van mislukking creëert.

De sleutel is niet te stoppen met vergelijken, maar om je successen te vieren.

Vergeet niet dat de gemiddelde gemeente in de wereld bestaat uit 100 leden. Leiders van succes kerken gaan door dezelfde processen heen als ieder ander. Dus of je nu groot bent of klein je gaat als leider door dezelfde groeistuipen heen. Je komt jezelf tegen. Ieder is van tijd tot tijd teleurgesteld in zichzelf, raakt ontmoedigd, wordt verlaten, etc.  Leiders die alleen succesverhalen vertellen vervreemden zich van het volk wat ze dienen. die leven niet in de realiteit. Mensen komen niet luisteren naar jou succesverhaal, maar willen van jou horen, hoe jij met God leeft en hoe jij moed blijft houden ondanks alles wat je mee- en doormaakt. Wie God voor jou is in de moeite is echter dan wie God voor jou is wanneer je alls goed gaat. Als je voelt dat je er niet bij hoort omdat je geen succesverhaal hebt- of bent, geef dan niet op. Wees trouw aan je roeping. Jouw Vader in de hemel is onwijs trots op jou. Niet omdat je perfect bent, maar omdat je zijn zoon bent.

Stop met vergelijken, vier je successen. Vier het feit dat je een zoon/dochter van God bent. Geliefd om wie je bent, ondanks wat je doet.