Leiderstraining Zwolle maakt goede start

De noodzaak van het trainen van leiders zal inmiddels wel helder zijn bij de meeste gemeenteleden. Kingdom Ministries voorziet hierin met trainingen in binnen en buitenland. Hier een verslag van de school in Zwolle.

‘Na deze 1e Leiders dag was voor mij het allesoverheersende gevoel: ‘hè, hè, zie je wel, eindelijk begrijp ik alles van de afgelopen 2 jaar. Het klopt dus allemaal waar ik doorheen gegaan ben en wat het met mij deed.’

Dat was de reactie van een van de leiders uit een regio gemeente. De leidersdagen zijn goed gestart. Het is opmerkelijk hoe gelijk op de eerste dag er al zo’n openheid was onder de 18 deelnemers aan deze training. Het word duidelijk ervaren als anders dan anderen. De vele pakkende voorbeelden uit de praktijk maar ook de nuchterheid waarmee we dingen benoemen speekt leiders aan. Of zoals een deelnemer het uitdrukte;

Gewoon door het simpel feit dat jullie er geen drama van maken dat manipulatie gebeurd maar dat het uit onze gebrokenheid komt.”

Het kennen van jezelf, het herkennen van je “verkeerd” functioneren is het begin van verandering.

Wat alle leiders geholpen heeft is het stuk over de ‘echo/ruis’ waar we als leiders mee geconfronteerd worden met onszelf en in relatie met gemeente leden. Nu begrijpen we veel situaties en haalt het de zwaarte weg uit veel conflicten.

We zien uit naar de volgende dag op 25 Maart. Bidt voor de leiders die deze training volgen dat ze hun gemeenten mogen leiden in wijsheid en autoriteit, vervuld van de liefde en gezindheid van Jezus, de Heer van onze kerk.