Kort verslag van onze China reis

Ruim 1,8 miljard Chinezen over de hele wereld hebben eind januari uitgebreid het “Lente festival” gevierd. Te vergelijken met onze Kerst en Oud en Nieuw samen; familiebezoek, veel eten, maar ook vuurwerk. Ik was op tijd weg en kijk terug op een gezegend reis. We hebben een training afgerond: wat waren de mensen dankbaar en wat erg vonden ze het dat we niet meer kwamen.

Nieuwe school gestart
We konden ook een nieuwe school starten. Vanuit een andere gemeente gaan we daar nog wat leiders aan toevoegen. Met vier trainingen in 18 dagen was het wel een vol programma.

Een reis met vreugde en verdriet. Vreugde om te zien wat God doet in de levens van mijn broers en zussen die er alles voor over hebben om de gemeentes te dienen. Aan de andere kant is het, zoals ik al eerder zei, een cultuur van conflicten. Christen zijn in China met haar culturele tradities en regels valt niet mee.
Luisteren naar de verhalen en dan zelf ermee naar God toegaan is de enige manier voor mij om ermee om te kunnen gaan.

Dat is toch ook zo in ons land, vraag je je wellicht af? Ja, maar in China is het zo ongelooflijk intens. We hebben de leiders ontmoet die in maart zelf weer een nieuw school starten. Ze geven zelf les en ik ga even een halve dag om het hoekje meekijken. Zo gaan we zien dat er ook een vermenigvuldiging gaat plaatsvinden. In maart organiseren we ook weer een Mannenconferentie.

Wat zijn we ook deze keer weer gezegend door onze Chinese broeders en zussen. Hartelijk dank ook aan jullie die voor ons werk in China bidden.