Waard om voor te sterven?

Ik hecht echter niet de minste waarde aan het behoud van mijn leven, als ik mijn levenstaak maar kan voltooien en de opdracht uitvoeren die ik van de Heer Jezus ontvangen heb:getuigen van het evangelie van Gods genade.
Handelingen 20:24

De laatste tijd worden we steeds vaker geconfronteerd met de moord op Christenen door o.a. ISIS. Daarmee is de vraag, of het evangelie het waard is om voor te sterven, actueler dan ooit. Op 4 mei hebben we herdacht dat vele miljoenen Joden, individuele burgers en soldaten van vele nationaliteiten, gestorven zijn voor recht en gerechtigheid. Maar hoe zit het met de +/- 360 Christenen die elke dag sterven omdat ze in Jezus geloven?

De meeste westerse christenen denken dat vervolging van christenen eindigde met de bekering van de Griekse Keizer Constantijn. Niets is minder waar. Als we terugrekenen over de afgelopen 2000 jaar dan sterft ongeveer 1% van alle christenen als martelaar. Professors Barrett en Johnson berekenden dat de afgelopen 20ste eeuw er meer christenen stierven vanwege hun geloof dan alle eeuwen daarvoor bij elkaar opgeteld. Veertig miljoen (40.000.000!) christenen zijn in de afgelopen 2000 jaar in 220 lande nvanwege hun geloof vermoord. Van hen zijn er 26.625.000 in de afgelopen 20ste eeuw vermoord. 26,6 MILJOEN ALLEEN AL IN DE AFGELOPEN 115 JAAR!! In 3/4 van de wereld worden christenen vervolgd.

Volgens de International Society for Human Rights, een seculier observatorium gevestigd in Frankfurt, Duitsland, is 80 procent van alle daden van religieuze discriminatie in de wereld van vandaag gericht op christenen. Statistisch gezien, maakt dat christenen tot veruit de meest vervolgde religieuze groep op de planeet.

Opmerkelijk is dat de media hier nauwelijks of geen aandacht aan schenkt. Wat ook de motieven voor de stilte is geweest, het is nu de tijd om die te beëindigen. Paus Francis erkende dit in de opmerkingen tijdens een publieke bijeenkomst.

“Als ik hoor dat zoveel christenen in de werleld lijden, blijf ik onverschillig of ervaar ik het alsof er een lid van mijn eigen familie lijdt?” vroeg de paus zijn volgelingen. Sta ik open naar die broeder of zuster in mijn familie die zijn of haar leven gegeven heeft voor Jezus Christus?”

En toch nemen ongeveer zeventigduizend (70.000) mensen van over de hele wereld, ook vandaag weer, de Here Jezus aan als hun Heiland en Verlosser. Vele van hen weten dat het hun leven kan kosten. En het goede nieuws is dat er wereldwijd momenteel ook meer moslims zijn, die Jezus Christus aannemen als Verlosser dan ooit tevoren!

Wat is het evangelie jouw waard? Tel jij je leven niet, of heb je leven te lief? Ben jij bereid ervoor te sterven, of ga je liever dood aan middelmatigheid?  Ben je bereid ervoor te gaan, of consumeer je liever zoals de meerderheid van de gelovigen in het westen dat doen?

Wil je meer weten over wat God momenteel doet in Afrika lees dan ons nieuwe boek; “Ismael komt thuis“. Aangrijpend, inspirerend en bemoedigend.

Is het evangelie je waard om voor te leven? Lees dan het boek “Waard om voor te leven” geschreven door Herman Boonstra en mijzelf. Wij leven het, we willen je graag in dat boek vertellen waarom.

Anthon van der Laak 

Beide boeken kan je online bestellen in onze webshop. Deze komende mei maand is de porto gratis (alleen in Nederland).

Bron: http://www.spectator.co.uk/features/9041841/the-war-on-christians/